Parteneri

Finanţarea activitaţii
Încă de la începutul operaţiunilor sale, FAER s-a bazat în principal pe finanţarea provenită de la HEKS - DDC (1994-2006). În ultimii doi ani „profitul” obţinut din activitatea de microcreditare a fost folosit pentru creşterea portofoliului de microcredite.
Sursele comerciale, împrumuturile de credit, împrumuturile convertibile etc, pentru a creşte portofoliul de credite sunt negociate cu investitorii din sectorul microcredite, inclusiv:
Coopest - Belgia
Fundaţia RABOBANK - Olanda
HEKS - Elveţia
Vepass - Elveţia

La inceputul anului 2010 Fundaţia Post Privatizare FPP devine acţionar al Societăţii de Finanţare Rurală FAER IFN SA, punând totodată la dispoziţia acesteia şi alte resurse sub formă de credit.

European Investment Fund ("EIF")
FAER IFN SA și European Investment Fund (EIF) au semnat un acord de finanțare în cadrul European Progress Microfinance Facility, acordul fiind destinat exclusiv finanțării micro-întreprinderilor și producătorilor agricoli.

Sursele de finanțare sunt obținute îin baza programului de finanțare al Uniunii Europene,"European Progress Microfinance Facility"
www.ec.europa.eu/epmf
www.eif.org/progress

Condiții de eligibilitate pentru beneficiarii finali ai finanțării, în baza programului de finanțare al Uniunii Europene "European Progress Microfinance Facility"

  • HEKS - DDC Coopest - Belgia Fundatia RABOBANK HEKS - Elvetia Fundatia Post Privatizare FPP